Ingredience
Korpus
- 150 g hladká mouka
- 100 g máslo
- 70 g třtinový cukr
- 1 vejce
- 1 lžička prášek do pečiva
- kůra z bio citrónu
- špetka sůl
Náplň
- 500 g měkký tvaroh
- 40 g mák mletý
- 40 g třtinový cukr
- 2 vejce
- 2 lžíce vanilkový pudink
- 1 dl mléko
- dřeň, prášek, extrakt vanilka
- špetka sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Nejdřív si připravíme křehké těsto. Ztuhlé máslo nakrájíme na kousky a smícháme s cukrem, ideálně v mixéru, abychom máslo zbytečně rukama nezahřívali. Přidáme mouku smíchanou s práškem, cukrem a citrónovou kůrou. Promícháme a přidáme vejce. Promícháme jen nezbytnou dobu, aby se ingredience promísily. Zabalíme do mikroténu a necháme půl hodinky odpočinout v lednici. |
2 Hotovo | Mezitím smícháme mléko s cukrem, špetkou soli a pudinkem. Do mísy vyklopíme tvaroh, přidáme mléčnou směs, vejce, vanilku a prošleháme šlehačem. Nakonec vmícháme mletý mák. |
3 Hotovo | Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečícím papírem. Těsto do ní vymačkáme tak, abychom vytvořili asi 2 cm vysoké okraje. Ochucený tvaroh vylijeme do korpusu, uhladíme a vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C. Pečeme cca 40 minut, dokud nezačne povrch růžovět. |