0 0
Tvarohový koláč s mákem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Korpus
150 g hladká mouka
100 g máslo
70 g třtinový cukr
1 vejce
1 lžička prášek do pečiva
kůra z bio citrónu
špetka sůl
Náplň
500 g měkký tvaroh
40 g mák mletý
40 g třtinový cukr
2 vejce
2 lžíce vanilkový pudink
1 dl mléko
dřeň, prášek, extrakt vanilka
špetka sůl

Tvarohový koláč s mákem

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Tvaroh i mák jsou bezvadným
a chutným zdrojem bílkovin.

  • 80 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • Korpus

  • Náplň

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív si připravíme křehké těsto. Ztuhlé máslo nakrájíme na kousky a smícháme s cukrem, ideálně v mixéru, abychom máslo zbytečně rukama nezahřívali. Přidáme mouku smíchanou s práškem, cukrem a citrónovou kůrou. Promícháme a přidáme vejce. Promícháme jen nezbytnou dobu, aby se ingredience promísily. Zabalíme do mikroténu a necháme půl hodinky odpočinout v lednici.

2
Hotovo

Mezitím smícháme mléko s cukrem, špetkou soli a pudinkem. Do mísy vyklopíme tvaroh, přidáme mléčnou směs, vejce, vanilku a prošleháme šlehačem. Nakonec vmícháme mletý mák.

3
Hotovo

Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečícím papírem. Těsto do ní vymačkáme tak, abychom vytvořili asi 2 cm vysoké okraje. Ochucený tvaroh vylijeme do korpusu, uhladíme a vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C. Pečeme cca 40 minut, dokud nezačne povrch růžovět.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Pomalu dušené vepřové karé s houbovou omáčkou
další
Pappardelle s kuřecím masem a tomatovou omáčkou
předchozí
Pomalu dušené vepřové karé s houbovou omáčkou
další
Pappardelle s kuřecím masem a tomatovou omáčkou

Přidejte svůj komentář