Ingredience
Drobenka
- 200 g mák mletý
- 100 g máslo
- 35 g moučkový cukr
- 20 g špaldová mouka celozrnná
- špetka sůl
Náplň
- 500 g měkký tvaroh plnotučný
- 200 ml mléko
- 150 g zakysaná smetana
- 35 g moučkový cukr
- 1 sáček vanilkový pudink
- vanilka
- 2 velké řapíky rebarbora
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Mletý mák zpracujeme rukou s trochou mouky, soli, změklým máslem a cukrem na konzistenci žmolenky. Dno formy vyložíme pečícím papírem a strany vymažeme máslem. 3/4 žmolenky rozprostřeme po dně a dlaní upěchujeme. |
2 Hotovo | Tvaroh smícháme se zakysankou, cukrem, vanilkou, mlékem a pudinkem a vyšleháme metličkovým šlehačem. Rebarboru omyjeme, osušíme, sloupneme vrchní slupičku a nakrájíme na plátky. Do formy nalijeme tvarohovou náplň a po celé ploše hustě rozložíme rebarboru. Navrch nadrobíme zbytek makové drobenky. |
3 Hotovo | Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme cca 35 minut. Krájíme po úplném vychladutí. |