0 0
Tvarohový makovec

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

155 g mák mletý
150 g měkký tvaroh z vaničky
100 g polohrubá mouka
80 g cukr krupice
80 ml olej
55 g výrazná marmeláda
3 vejce
0.5 prášek do pečiva
citrónová kůra
špetka sůl
Citrónová poleva
100 g moučkový cukr
1 lžíce citrónová šťáva
1 lžíce horká voda

Tvarohový makovec

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • 60 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • Citrónová poleva

Postup přípravy

Sdílet

Forma 28×18 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Vejce s cukrem a špetkou soli vyšleháme při max otáčkách do světle žluté nadýchané pěny. Otáčky stáhneme na minimum a zašleháme olej, marmeládu a tvaroh s nastrouhanou citrónovou kůrou. Pak už jen ručně pomocí balónové metly vmícháme zlehka mák a mouku s pečícím práškem.

2
Hotovo

Nalijeme do formy vymazané máslem a vysypané polohrubou moukou nebo vyložené pečícím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C horkovzduch a pečeme cca 35 minut. Je-li upečeno, zjistíme zapíchnutím suché špejle. Bude-li po vytažení suchá, je hotovo.

3
Hotovo

Makovec necháme zchladnout a vyprostíme z formy. Když zcela vystydne, polijeme polevou umíchanou z přesátého cukru, citrónové šťávy a horké vody. Krájíme po ztuhnutí.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Bramborové šišky
předchozí
Bramborové šišky

Přidejte svůj komentář