0 0
Tvarohový nákyp s jahodami a levandulí

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Forma 20x20 cm
500 g měkký tvaroh
300 g jahody
100 g dětská krupička
cca 100 ml šlehačka jej v případě, že máme hustý tvaroh
65 g moučkový cukr
50 g máslo
4 vejce
2 lžíce citrónová šťáva
květy levandule
hrst mandlové lupínky
0,5 prášek do pečiva
špetka sůl

Tvarohový nákyp s jahodami a levandulí

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti
  • Vegetariánské

Levandule je zklidňující a hojivá bylinka. Uklidňuje naše trávení
i unavenou mysl.

  • 75 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Forma 20x20 cm

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V mixéru utřeme do pěny cukr se žloutky. Postupně vetřeme povolené máslo. Přimícháme citrónovou šťávu, tvaroh, šlehačku a krupičku s práškem do pečiva. Z bílků a špetičky soli ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do utřené směsi.

2
Hotovo

Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do ní přendáme a uhladíme do krajů. Jahody překrájíme na půlky a narovnáme na těsto. Prstem je zamáčkneme dovnitř a posypeme levandulí a mandlovými lupínky.

3
Hotovo

Pekáček přikryjeme alobalem a zapečeme 30 minut v troubě vyhřáté na 170 st. C. Poté alobal sundáme a dopečeme ještě cca 25 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Mac ‚n‘ cheese
další
Vaječná tlačenka
předchozí
Mac ‚n‘ cheese
další
Vaječná tlačenka

Přidejte svůj komentář