Ingredience
Forma 20x20 cm
- 500 g měkký tvaroh
- 300 g jahody
- 100 g dětská krupička
- cca 100 ml šlehačkajej v případě, že máme hustý tvaroh
- 65 g moučkový cukr
- 50 g máslo
- 4 vejce
- 2 lžíce citrónová šťáva
- květy levandule
- hrst mandlové lupínky
- 0,5 prášek do pečiva
- špetka sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | V mixéru utřeme do pěny cukr se žloutky. Postupně vetřeme povolené máslo. Přimícháme citrónovou šťávu, tvaroh, šlehačku a krupičku s práškem do pečiva. Z bílků a špetičky soli ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do utřené směsi. |
2 Hotovo | Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do ní přendáme a uhladíme do krajů. Jahody překrájíme na půlky a narovnáme na těsto. Prstem je zamáčkneme dovnitř a posypeme levandulí a mandlovými lupínky. |
3 Hotovo | Pekáček přikryjeme alobalem a zapečeme 30 minut v troubě vyhřáté na 170 st. C. Poté alobal sundáme a dopečeme ještě cca 25 minut. |