0 0
Tvarohový nákyp s ovocem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
500 g měkký tvaroh
100 g dětská krupička
80 g moučkový cukr
55 g máslo
4 vejce
2 lžíce citrónová šťáva
1 lžíce prášek do pečiva
špetka sůl
vanilka
A ještě
300 g ovoce
30 g mandlové lupínky
na vymazání formy máslo a hrubá mouka

Tvarohový nákyp s ovocem

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Do nákypu jsem použila mražené meruňky a maliny.

  • 70 min
  • Porcí: 8
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Forma velikosti 28 x 18 cm

 

 

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V kuchyňském robotu utřeme při vyšších otáčkách cukr se žloutky do nadýchané pěny. Nakonec po plátcích všleháme změklé máslo a vanilku. Otáčky snížíme a po částech zapracujeme tvaroh. Ochutíme citrónem a postupně vsypeme krupičku smíchanou s práškem do pečiva.

2
Hotovo

Bílky maličko osolíme a vyšleháme do tuhého, ale ještě vláčného sněhu. Už jen pomocí stěrky sníh zapracujeme do vzniklého těsta.

3
Hotovo

Pekáček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Polovinu těsta rozvrstvíme po dně a na něj dáme vrstvu ovoce. Překryjeme zbytkem těsta a navrch posypeme druhou část ovoce. Navrch nasypeme mandlové lupínky a formu vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C. Pečeme cca 40-45 minut, až začne povrch zlátnout.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Saltimbocca z krůtího masa
další
Kulajda s liškami
předchozí
Saltimbocca z krůtího masa
další
Kulajda s liškami

Přidejte svůj komentář