Ingredience
- 500 g měkký tvaroh
- 70 g moučkový cukr
- 55 g máslo
- 50 g mák mletý
- 40 g dětská krupička
- 4 vejce
- 3 lžíce citrónová šťáva
- 1 lžíce prášek do pečiva
- vanilka
- špetka sůl
- švestky
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Švestky omyjeme, osušíme, rozdělíme na půlky a odstraníme pecky. |
2 Hotovo | V kuchyňském robotu utřeme při vyšších otáčkách cukr se žloutky do nadýchané pěny. Nakonec po plátcích všleháme změklé máslo a vanilku. Otáčky snížíme a po částech zapracujeme tvaroh. Ochutíme citrónem. |
3 Hotovo | Bílky maličko osolíme a vyšleháme do tuhého, ale ještě vláčného sněhu. Už jen opatrně pomocí stěrky sníh zapracujeme na střídačku se suchou směsí máku, krupičky a prášku do pečiva do vzniklého těsta. Spíš těsto lehce převalujeme, abychom bílkový sníh neutloukli. |
4 Hotovo | Pekáček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsta rozvrstvíme po dně a po povrchu zapícháme půlky švestek "na výšku". Čím víc se jich vejde, tím líp. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a pečeme cca 40-45 minut. |