Ingredience
- 500 g měkký tvarohne vaničkový, ten je moc řídký
- 80 g máslo
- 80 g cukr krupice
- 80 ml rum
- 50 g mandle
- 50 g rozinky
- 50 g brusinky
- 40 g dětská krupička
- 3 vejce
- 1 lžíce prášek do pečivazarovnaná
- 1 lžíce citrónová šťáva
- citrónová kůra
- špetka sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rozinky namočíme aspoň na hodinu do rumu. Máslo vyndáme z lednice a necháme změknout. Mandle posekáme nadrobno. Nastrouháme si kůru z půlky dobře omytého citrónu. Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků a špetky soli ušleháme polotuhý sníh. |
2 Hotovo | Cukr utřeme s máslem do pěny a postupně zašleháme žloutky. Vmícháme tvaroh a krupičku smíchanou s práškem do pečiva, citrónovou šťávu a kůru, mandle, brusinky a rozinky vylovené z rumu. Nakonec zlehounka překlápěním těsta vmísíme bílkový sníh. |
3 Hotovo | Vhodnou nádobu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečícím papírem. Těsto na tvarožník do ní přelijeme a povrch uhladíme. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a pečeme dozlatova, cca 45 minut. |