0 0
Tvarožník

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

500 g měkký tvaroh ne vaničkový, ten je moc řídký
80 g máslo
80 g cukr krupice
80 ml rum
50 g mandle
50 g rozinky
50 g brusinky
40 g dětská krupička
3 vejce
1 lžíce prášek do pečiva zarovnaná
1 lžíce citrónová šťáva
citrónová kůra
špetka sůl

Tvarožník

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Tvarožník můžete upéct i bez sušených plodů anebo třeba
s drobným ovocem.

  • 65 min
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Na pečení jsem použila dortovou formu ve tvaru srdce.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rozinky namočíme aspoň na hodinu do rumu. Máslo vyndáme z lednice a necháme změknout. Mandle posekáme nadrobno. Nastrouháme si kůru z půlky dobře omytého citrónu. Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků a špetky soli ušleháme polotuhý sníh.

2
Hotovo

Cukr utřeme s máslem do pěny a postupně zašleháme žloutky. Vmícháme tvaroh a krupičku smíchanou s práškem do pečiva, citrónovou šťávu a kůru, mandle, brusinky a rozinky vylovené z rumu. Nakonec zlehounka překlápěním těsta vmísíme bílkový sníh.

3
Hotovo

Vhodnou nádobu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečícím papírem. Těsto na tvarožník do ní přelijeme a povrch uhladíme. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a pečeme dozlatova, cca 45 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Žitný chléb
další
Francouzská cibulačka
předchozí
Žitný chléb
další
Francouzská cibulačka

Přidejte svůj komentář