Postup přípravy
Někdy se člověku prostě nechce vařit. Možná proto, že má za sebou protančenou noc. V tom případě jsou uhlířské špagety dobrý tip, protože příprava zabere max 15 minut 🙂
- 300 g špaget
- 1 uzený tempeh
- 5 vajec
- 1,5 dl šlehačky
- zelená petrželka
- sůl, pepř
- olivový olej
- sojová omáčka Kikkoman
Špagety uvaříme dle návodu v osolené vodě. Mezitím nakrájíme tempeh na kostičky a opečeme ho na trošce oleje. Hotový pokropíme sojovou omáčkou (mám jí přelitou ve flakonu s rozprašovačem). Vajíčka vyklepneme do nádoby, přilijeme šlehačku, osolíme, opepříme a vidličkou rozšleháme. Na teflonovou pánev dáme trošku oleje, rozehřejeme, vejce do ní vlijeme a jen chviličku necháme vařit. Musí zůstat téměř tekutá. Tuto připravenou směs přidáme do slitých, ale horkých špaget a promícháme. Vejce teplem ztuhnou.
Na talířích posypeme tempehem a posekanou petrželkou.