0 0
Uhlířské špagety s uzeným tempehem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uhlířské špagety s uzeným tempehem

    Postup přípravy

    Sdílet

    Někdy se člověku prostě nechce vařit. Možná proto, že má za sebou protančenou noc. V tom případě jsou uhlířské špagety dobrý tip, protože příprava zabere max 15 minut 🙂

    • 300 g špaget
    • 1 uzený tempeh
    • 5 vajec
    • 1,5 dl šlehačky
    • zelená petrželka
    • sůl, pepř
    • olivový olej
    • sojová omáčka Kikkoman

    Špagety uvaříme dle návodu v osolené vodě. Mezitím nakrájíme tempeh na kostičky a opečeme ho na trošce oleje. Hotový pokropíme sojovou omáčkou (mám jí přelitou ve flakonu s rozprašovačem). Vajíčka vyklepneme do nádoby, přilijeme šlehačku, osolíme, opepříme a vidličkou rozšleháme. Na teflonovou pánev dáme trošku oleje, rozehřejeme, vejce do ní vlijeme a jen chviličku necháme vařit. Musí zůstat téměř tekutá. Tuto připravenou směs přidáme do slitých, ale horkých špaget a promícháme. Vejce teplem ztuhnou.

    Na talířích posypeme tempehem a posekanou petrželkou.

     

     

     

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Krkonošské kyselo
    další
    Americké brambory se sardelkovým dipem a salátem z červené řepy
    předchozí
    Krkonošské kyselo
    další
    Americké brambory se sardelkovým dipem a salátem z červené řepy

    Přidejte svůj komentář