0 0
Ukrajinský boršč

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Vývar
300 g kuřecí krky
300 g vepřová krkovice
300 g hovězí přední maso
6 kuliček nové koření
6 kuliček pepř
2 bobkový list
A dále
200 ml rajčatové pyré
3 brambory
2 červená řepa
2 stroužky česnek
1 mrkev
1 petržel
1 cibule
kus velikosti mrkve celer
0,25 hlávky hlávkové zelí
citrónová šťáva
sůl
olej
A ještě
zakysaná smetana

Ukrajinský boršč

Trendy:
  • Masožrout

Červenou řepu vždy vybíráme radši menší, protože má lepší chuť.

  • 210 min
  • Porcí: 6
  • Středně náročné

Ingredience

  • Vývar

  • A dále

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Začátkem léta jsem pár dní vařila v hotelu svého známého a seznámila se s Ukrajinkou, která mě naučila ukrajinký boršč. Tajemství opravdu dobrého boršče prý závisí na použití vývaru ze tří druhů masa.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Maso omyjeme, vložíme do studené vody (cca 1,5 l), přidáme nové koření, pepř, bobkový list a velmi zvolna vaříme minimálně 3 hodiny.

2
Hotovo

Asi po 2 hodinách si nachystáme zeleninový základ. Všechnu zeleninu oškrábeme, opláchneme a nakrájíme na malé kostičky. Řepu si dáme do zvláštní misky. Brambory nakrájíme na větší kostičky a uložíme zvlášť. Cibuli a česnek také nakrájíme a vložíme rovněž do jiné misky. Zelí nakrouháme na nudličky.

3
Hotovo

Ve velké vyšší pánvi nebo kastrolu rozehřejeme olej a začneme restovat nejdřív řepu. Po pár minutách přidáme kořenovou zeleninu a pokračujeme v restování. Občas zamícháme. Za dalších pár minutek přidáme zelí a následně brambory. A pokračujeme dál. Dáváme pozor, abychom zeleninu nespálili. Když začíná chytat barvu, narhneme jí na jednu stranu pánve, na druhou přikápneme olej a vsypeme do něj cibuli s česnekem. Pánev posuneme tak, aby zdroj tepla byl z větší části pod cibulí. Když cibule zesklovatí, promícháme jí se zeleninou. A stále restujeme, až je vše měkké a voňavé. Poté přilijeme rajčatové pyré a ještě chvilku restujeme.

4
Hotovo

Vývar přecedíme. Maso už se bude rozpadat, tak jej rozebereme na kousky a vrátíme do vývaru. Hotovou zeleninu taky přemístíme do polévky, promícháme a dochutíme solí a citrónovou šťávou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Citrónové sušenky se zázvorem a čokoládou
další
FlapJack – domácí tyčinky
předchozí
Citrónové sušenky se zázvorem a čokoládou
další
FlapJack – domácí tyčinky

Přidejte svůj komentář