Ingredience
- 200 g krémové žampióny
- 190 g - 1 balení uzený tempeh
- 100 ml šlehačka
- 30 ml bílé víno
- 3 stroužky česnek
- 3 lžíce sojová omáčka
- 1 cibule
- drcený kmín
- čerstvě mletý pepř
- dle chuti sůl
- olej
Jasmínová rýže
- 150 g jasmínová rýže
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rýži několikrát propláchneme čistou vodou. Nakonec doplníme jeden a půl násobkem vody čisté. Osolíme, přiklopíme a přivedem k varu. Nejdřív zprudka a pak teplotu stáhneme. Vaříme cca 12 minut. |
2 Hotovo | Cibuli nakrájíme na kousky, česnek rozdrtíme plochou nože a posekáme. Do pánve nalijeme trošku oleje a cibuli s česnekem na něm zesklovatíme. Žampióny očistíme a nakrájíme na kousky (nemusíme loupat). Přihodíme je do pánve. Okořeníme a restujeme. Zalijeme vínem a stále restujeme. Přidáme pokrájený tempeh a ochutíme sojovou omáčkou. Ještě pár minut opékáme a nakonec zalijeme smetanou. Minutku podusíme a je hotovo. |