0 0
Uzený tempeh na žampiónech

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
200 g krémové žampióny
190 g - 1 balení uzený tempeh
100 ml šlehačka
30 ml bílé víno
3 stroužky česnek
3 lžíce sojová omáčka
1 cibule
drcený kmín
čerstvě mletý pepř
dle chuti sůl
olej
Jasmínová rýže
150 g jasmínová rýže
sůl

Uzený tempeh na žampiónech

Trendy:
  • Vegetariánské

Konzumace žampiónů přispívá k pozitivní stimulaci imunitního systému.

  • 25 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Jasmínová rýže

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rýži několikrát propláchneme čistou vodou. Nakonec doplníme jeden a půl násobkem vody čisté. Osolíme, přiklopíme a přivedem k varu. Nejdřív zprudka a pak teplotu stáhneme. Vaříme cca 12 minut.

2
Hotovo

Cibuli nakrájíme na kousky, česnek rozdrtíme plochou nože a posekáme. Do pánve nalijeme trošku oleje a cibuli s česnekem na něm zesklovatíme. Žampióny očistíme a nakrájíme na kousky (nemusíme loupat). Přihodíme je do pánve. Okořeníme a restujeme. Zalijeme vínem a stále restujeme. Přidáme pokrájený tempeh a ochutíme sojovou omáčkou. Ještě pár minut opékáme a nakonec zalijeme smetanou. Minutku podusíme a je hotovo.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Brokolicový nákyp s bramborami
další
Křehký koláč ze špaldové mouky s jablky
předchozí
Brokolicový nákyp s bramborami
další
Křehký koláč ze špaldové mouky s jablky

Přidejte svůj komentář