Ingredience
- 175 g hladká mouka
- 150 ml plnotučné mléko
- 7 lžic máslo
- 3 ks vejce
- 2 lžičky prášek do pečiva
- prášek, dřeň, aroma... vanilka
- špetka sůl
A ještě
- jahody
- zakysaná smetana
- hořká čokoláda
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Do mísy dáme sypké ingredience a přilijeme vlažné mléko, rozehřáté máslo a žloutky. Promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do těsta. Vaflovač rozpálíme, naběračkou do něj vkládáme porce těsta a pečeme dozlatova. |
2 Hotovo | Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a spolu se smetanou a jahodami ji použijeme ke zdobení teplých vaflí. |
3 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue. |