0 0
Vaječná tlačenka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

280 ml voda
225 g majonéza
50 ml lák z okurek
30 g mražený hrášek
10 kuliček celý pepř
5 vejce
5 kuliček nové koření
3 kyselá okurka
2 bobkový list
1 sáček želatina na vaječnou tlačenku
1 lžíce jablečný ocet
1 lžíce cukr krupice
1 lžička hořčičné semínko
1 mrkev
1 petržel
0,5 červená paprika tenkostěnná
kousek celer
větší špetka sůl

Vaječná tlačenka

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • 60 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Nasypeme do 280 ml vody a zvolna uvaříme doměkka (aby se nám nevyvařilo moc vody). 3 minuty před dokončením přisypeme povolený hrášek. Uvařenou zeleninu buď vylovíme cedníkem anebo přelijeme přes cedník do jiného kastrolu. Slitý vývar okořeníme pepřem, bobkovými listy, novým kořením a hořčičnými semínky (v ideálním případě toto koření uzavřeme do čajového sítka). Ocukrujeme, osolíme a okyselíme octem. Povaříme 10 minut a necháme zchladnout. Odstraníme koření.

2
Hotovo

Dáme si uvařit vejce. Od začátku varu vaříme 10 minut. Následně vodu slijeme, vejce natlučeme a zalijeme studenou vodou. Oloupeme. Oddělíme bílky od žloutků a každé zvlášť nakrájíme.

3
Hotovo

Okurky a papriku nakrájíme na malé kousky. Smícháme s vařenou zeleninou a bílky.

4
Hotovo

Do zchladlého nálevu přidáme lák z okurek a přisypeme želatinu. Důkladně promícháme a necháme 10 minut nabobtnat. Potom zvolna zahříváme pod bod varu (vařit se nesmí!!!). Přidáme majonézu a promícháme. Přelijeme přes zeleninu a promísíme. Nakonec opatrně přimícháme žloutky.

5
Hotovo

Chlebíčkovou formu vyložíme pečícím papírem a směs do ní přelijeme. Zakryjeme fresh fólií a necháme ztuhnout v lednici.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Marinované žampióny na gril
další
Slaná roláda z červené řepy s křenovým krémem
předchozí
Marinované žampióny na gril
další
Slaná roláda z červené řepy s křenovým krémem

Přidejte svůj komentář