0 0
Vaječný likér za tepla

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

400 ml šlehačka 33%
400 g Salko
250 ml rum
60 g moučkový cukr
5 žloutek
1 lusk vanilka

Vaječný likér za tepla

Tip na krémový likér připravený "za tepla".

  • 25 min
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Dvě půllitrové lahve včetně víček namočíme do vroucí vody a dvě minutky povaříme. Vyjmeme a dnem vzhůru necháme vyschnout. Ve vodě spaříme i sítko, přes které budeme cedit vzniklou směs. A také trychtýř, lžíci a naběračku, pokud jí hodláme použít.

2
Hotovo

Do jednoho kastrůlku nalijeme Salko a šlehačku. Přidáme rozpůlený a vyškrábaný vanilkový lusk. Semínka i lusk. Důkladně promísíme. Zahřejeme k cca 80 st. C a při této teplotě, za občasného zamíchání, udržujeme asi pět minut.

3
Hotovo

Jiný malý kastrůlek naplníme do čtvrtiny vodou a vodu zahřejeme také těsně pod bod varu. Navrch položíme kovovou misku (dno se nesmí dotýkat vody!) se žloutky a cukrem. Metličkou šleháme do té doby, až vznikně teplá, světle žlutá emulze. Této fázi věnujeme pozornost, aby se nám žloutky horkem nezdrcly. Emulze prostě musí být teplá až horká, což zkontrolujeme ponořením prstu.

4
Hotovo

Poté obsahy obou nádob smícháme dohromady a přelijeme přes sítko. Přidáme rum, promícháme a slijeme do připravených lahví. Zavíčkujeme, necháme zchladnout a uchováme v lednici. I když to bude těžké, necháme aspoň 5 dní uležet.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Asijská vege směs
další
Bílkový chlebíček s čokoládou
předchozí
Asijská vege směs
další
Bílkový chlebíček s čokoládou

Přidejte svůj komentář