0 0
Vajíčková pomazánka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
300 g čerstvý sýr typu žervé
100 g majolka nebo tatarku
20 g plnotučná hořčice
6 vejce
2 sterilovaná okurka
1 šalotka
sůl
pepř

Vajíčková pomazánka

Trendy:
  • Maminčiny recepty

Vejce je superpotravina, obsahuje spoustu vitaminů
a minerálů.

  • 25 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Vejce vložíme do vody, přivedeme k varu a vaříme po dobu 9 minut. Pak vodu slijeme, kastrolem zatřeseme, abychom rozbili skořápky a zalijeme studenou vodou. Necháme zchladnout a oloupeme. Protlačíme přes kulatý kráječ na vařené brambory anebo nakrájíme na kousky.

2
Hotovo

Přidáme nastrouhanou okurku a posekanou šalotku, čerstvý sýr, majolku a ochutíme hořčicí, solí a pepřem. Promícháme a můžeme podávat.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Houstičky s podmáslím
další
Karlovarský knedlík
předchozí
Houstičky s podmáslím
další
Karlovarský knedlík

Přidejte svůj komentář