Ingredience
Pomazánka
- 150 g čerstvý sýr typu žervé
- 2 vejce
- 1 avokádo
- dle chuti česneková sůl s bylinkami
- dle chuti citrónová šťáva
- dle chuti sůl
Krekry
- 200 ml voda
- 100 g lněné semínko
- 1 lžíce lahůdkové sušené droždí
- 1 lžička drcený kmín
- pár kapek jablečný ocet
- dle chuti sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Nejdříve si v mixéru nebo sekáčku aspoň trochu podrtíme lněná semínka. Poté je nasypeme do dvou deci studené vody, přidáme lahůdkové droždí, drcený kmín, pár kapek octa a sůl. Promícháme a necháme půl hodiny nasát. Vzniklou gelovou směs rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme cca 30 minut. |
2 Hotovo | Mezitím si uvaříme vejce natvrdo - od doby varu 10 minut. Uvařená vejce natlučeme a vložíme do studené vody. Oloupeme. Společně se sýrem, oloupaným avokádem a česnekovou solí rozmixujeme v sekáčku. Dochutíme běžnou solí a citrónovou šťávou. |