0 0
Vanilková panna cotta s meruňkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Vanilková panna cotta s meruňkami

  • Středně náročné

Postup přípravy

Sdílet

Panna cotta znamená vařená smetana. A tak si jí doslova svaříme s vanilkou a cukrem :).  Tato panna cotta byla součástí tříchodového menu, které jsem zvolila pro soukromý mini kurz italského vaření pro dvě šikovné slečny 🙂

Na 10 skleniček 1 a půl deci budeme potřebovat:

Panna cotta

  • 800 ml šlehačky 33% – 4 kelímky
  • 80 g moučkového cukru
  • 3 lžičky želatinového prášku + 1 dl chladné vody
  • dřeň z 1 vanilkového lusku
  • špetka soli

Meruňkový přeliv

  • 300 g vypeckovaných meruněk
  • 30 g moučkového cukru
  • 1 zarovnaná lžička želatinového prášku
  • 30 ml vody
  • 5 meruněk a 10 lístků máty na ozdobu

Postup:

Do kastrolku nalijeme 2 a půl šlehačky a přidáme cukr. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme špičkou ostrého nože a tupou částí nože vyškrábneme semínka. Ty přidáme ke šlehačce a zahřejeme na rozptylovači plamene téměř k varu.

Želatinu smícháme s vodou a mícháme, až se rozpustí. 4 lžíce horké šlehačky přimícháme do želatiny, důkladně rozmícháme a to celé vlijeme zase do šlehačky. Také pořádně promícháme a necháme zchladnout.

Zbylou šlehačku nalijeme do vyšší nádoby a ušleháme. Nemusí být úplně tuhá. Postupně přimícháme do zchladlé směsi šlehačky s želatinou. Potom přecedíme přes hustý cedník do jiné nádoby a rozdělíme do skleniček. Dáme zatuhnout do lednice.

Lžičku želatiny rozpustíme v trošce chladné vody. Meruňky zasypeme cukrem, zahřejeme a rozmixujeme ponorným mixérem. Když začnou tak tak bublat, stáhneme z ohně a 2 lžíce vmícháme do želatiny. Potom želatinu s meruňkami vlijeme zpět k meruňkám a řádně promícháme. Necháme zchladnout.

Z lednice vyndáme vychlazené a ztuhlé panna cotty a navrstvíme na ně meruňkovou hmotu. Ozdobíme půlkou meruňky a lístkem máty. Dáme zpět do lednice.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Indické tofu se zeleninou a jasmínovou rýží
další
Minestrone krémové
předchozí
Indické tofu se zeleninou a jasmínovou rýží
další
Minestrone krémové

Přidejte svůj komentář