1 0
Vánoční tvarohová štola

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

370 g hladká mouka
250 g měkký tvaroh
150 g máslo
120 g cukr krupice
100 g kandované ovoce
80 g vlašské ořechy
50 g rozinky
2 vejce
1,5 prášek do pečiva
prášek, dřeň, aroma... vanilka
špetka sůl

Vánoční tvarohová štola

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Rozinky nebo hrozinky? Používá se obojí. Slovo rozinky pochází
z francouzského "raisins secs"
a hrozinky opisují to, že jsou
z hroznů :P

  • 50 min
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mouku s práškem do pečiva a solí smícháme v míse. Přidáme cukr, vanilku, rozpuštěný tuk, vejce a tvaroh. Zaděláme těsto, ideálně v kuchyňském robotu. Přidáme rozinky, kandované ovoce a pokrájené ořechy. Znovu pořádně promícháme. Těsto přendáme na pomoučenou kuchyňskou desku a ještě rukama zpracujeme. Poté vyválíme válečkem na placku ve tvaru obdélníku, asi 2 cm silnou.

2
Hotovo

Delší okraje složíme proti sobě, aby se ve středu dotýkaly. Potom je přehneme podélně ještě přes sebe. Vznikne nám „poskládaná“ štola, kterou položíme na plech vyložený papírem na pečení. Pokud se na plech na délku nevejde, ohneme jí do podkovy.

3
Hotovo

Pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C dozlatova, cca 35 minut.

4
Hotovo

Kdo má rád hodně sladké, ihned po upečení štolu potře rozpuštěným máslem a posype moučkovým cukrem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Mrkvové jetelíčky
další
Tempeh v citrusové omáčce
předchozí
Mrkvové jetelíčky
další
Tempeh v citrusové omáčce

Přidejte svůj komentář