0 0
Vdolky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
270 g hladká mouka smíchala jsem napůl s celozrnnou moukou
125 ml mléko
30 g máslo
30 g cukr krupice
9 g droždí
1 žloutek
1 lžíce rum
větší špetka sůl
Dále
na smažení řepkový olej
200 g měkký tvaroh
4 lžíce javorový sirup
tvrdý tvaroh
švestková povidla

Vdolky

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Moučníky a sladká jídla

Babička říkávala, že do vdolků
a koblih mám přidávat trochu rumu. Těsto bude kypřejší
a nebudou tolik cucat olej. Jak jsem "koupila", tak "prodávám"

  • 110 min
  • Porcí: 8
  • Středně náročné

Ingredience

  • Dále

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Všechny ingredience vyložíme na kuchyňskou linku aspoň hodinu předem a necháme je odstát. Ve vodní lázni rozpustíme máslo. Ohřejeme mléko, aby bylo vlažné. Rozdrobíme do něj droždí a přidáme lžičku cukr a promícháme a necháme 10 minut stát.

2
Hotovo

Následně odvážíme mouku, osolíme, ocukrujeme a promícháme. Přilijeme mléko s droždím, máslo, rum a oddělený žloutek. Zaděláme hladké těsto (můžeme za pomoci kuchyňského robotu). Povrch poprášíme moukou, přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě nakynout, cca 60 minut.

3
Hotovo

Tvaroh smícháme s javorovým sirupem na hladký krém. Nastrouháme kousek tvrdého tvarohu.

4
Hotovo

Nakynuté těsto rozválíme na placku o tloušťce asi 1 cm a vykrájíme tvořítkem nebo skleničkou na kolečka. Zbylé těsto zase zpracujeme, rozválíme a opět vykrájíme. Mně to vyšlo na 8 kousků. Placičky necháme ještě čtvrt hodinky vykynout.

5
Hotovo

V menším kastrůlku nebo na menší pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje. Do nakynutých placiček uprostřed promáčkneme dvěma prsty důlek a vložíme je do rozpáleného oleje důlkem dolů. Když vdolek zezlátne, otočíme jej a dopečeme z druhé strany.
Olej nerozpalujeme moc zprudka, protože by se nám vnitřek nedopekl a zvrchu by byly vdolky spálené.

6
Hotovo

Upečené vdolečky vytáheneme z oleje a necháme je okapat na papírových ubrouscích. Na straně s důlkem je pomažeme švestkovými povidly, na ně navrstvíme tvarohový krém a posypeme strouhaným tvarohem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kuřecí kung pao
další
Vepřový guláš
předchozí
Kuřecí kung pao
další
Vepřový guláš

Přidejte svůj komentář