Ingredience
- 120 g sušená rajčatav oleji
- 80 g slunečnicová semínka
- 50 g dýňová semínka
- 30 g + na obalení konopná semínka
- 10 g lněné semínko
- 1 stroužek česnek
- 1 lžíce sojová omáčka
- 1 lžíce uzená paprika
- 1 lžička drcený kmín
- libeček
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | V sekáčku nebo mixéru rozmixujeme všechna semínka. Přidáme sušená rajčátka, libeček, prolisovaný česnek a ochutíme kořením. Rozmixujeme na hustou pastu. Pokud je moc suchá, přidáme lžíci oleje z rajčat. Doladíme dle vlastní chuti s přihlédnutím na to, že pravý uherák je chuťově výrazný :) |
2 Hotovo | Důkladně promíchanou směs vyklopíme na stůl kuchyňské linky a zpracujeme do tvaru salámku. Když je povrch krásně hladký, nasypeme se na tácek trochu konopných semínek a salámek v nich celý obalíme. |
3 Hotovo | Hotový zabalíme do fresh fólie a necháme přes noc odpočinout v lednici. |
4 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty. |