0 0
Vege burgry

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Vege burgry

Trendy:
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Žampiony Portobello jsou považovány za superpotravinu. Obsahují spoustu minerálů
a vitamínů. Jedna jediná porce prý pokryje doporučenou denní potřebu vitamínu D.

  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Žampionům vylomíme nožky a ty nakrájíme na kostičky. Do misky nastrouháme čedar a mozzarelu. Jednu cibuli nakrájíme na kousky a spolu s prolisovaným česnekem jí orestujeme na troše oleje. Přidáme pokrájené nožky hub, špenát, osolíme, opepříme a nacháme zavadnout. Přidáme ke strouhanému sýru, promícháme a rozdělíme na tři díly, kterými naplníme hlavičky žampionů.

2
Hotovo

Do zapékací misky nalijeme trochu oleje, vyskládáme tam plněné houby a upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, cca 20 minut.

3
Hotovo

Hamburgrové bulky rozkrojíme a řeznou plochou položíme na rozpálenou pánev vytřenou olejem. Opečeme dozlatova.

4
Hotovo

Zbylou cibuli nakrájíme na kroužky, rajče rozkrájíme na plátky. Na spodní část bulky položíme list salátu, na něj opečenou hlavu Portobella, potřeme hořčicí, na ní položíme rajče, poklademe majonézu a navrch položíme plátek cibule. Přiklopíme druhou částí bulky a propíchneme špejlí.

5
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Pikantní cizrnové zobání
další
Polévka z bílých fazolí
předchozí
Pikantní cizrnové zobání
další
Polévka z bílých fazolí

Přidejte svůj komentář