Ingredience
- 3 velké žampióny Portobello
- 3 ks hamburgerové bulky
- 3 listy zelený salát
- 100 g čedar
- 2 stroužky česnek
- 1+1 ks cibule
- 1 ks mozzarella
- 1 ks rajče
- velká hrst čerstvý špenát
- hořčice kremžská
- majónéza veganská
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Žampionům vylomíme nožky a ty nakrájíme na kostičky. Do misky nastrouháme čedar a mozzarelu. Jednu cibuli nakrájíme na kousky a spolu s prolisovaným česnekem jí orestujeme na troše oleje. Přidáme pokrájené nožky hub, špenát, osolíme, opepříme a nacháme zavadnout. Přidáme ke strouhanému sýru, promícháme a rozdělíme na tři díly, kterými naplníme hlavičky žampionů. |
2 Hotovo | Do zapékací misky nalijeme trochu oleje, vyskládáme tam plněné houby a upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, cca 20 minut. |
3 Hotovo | Hamburgrové bulky rozkrojíme a řeznou plochou položíme na rozpálenou pánev vytřenou olejem. Opečeme dozlatova. |
4 Hotovo | Zbylou cibuli nakrájíme na kroužky, rajče rozkrájíme na plátky. Na spodní část bulky položíme list salátu, na něj opečenou hlavu Portobella, potřeme hořčicí, na ní položíme rajče, poklademe majonézu a navrch položíme plátek cibule. Přiklopíme druhou částí bulky a propíchneme špejlí. |
5 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue. |