Ingredience
Vege směs
- 400 g rajčatová passata
- 150 g Ďobáčky
- 100 ml bílé víno
- 100 g bílé fazole v konzervěnebo namočené a uvařené
- 50 g mražená kukuřice
- 3 stroužky česnek
- 1 cibule
- pórek zelená část
- chilli koření
- sladká paprika
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olej
Hranolky
- 500 g batáty
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- sladká paprika
- z 0,5 ks kůra z bio citrónu
- petrželka
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Batáty omyjeme, oloupeme a nakrájíme na hranolky. Nasypeme do mísy, osolíme, okořeníme pepřem, paprikou a citrónovou kůrou, zakápneme olejem a rukama promísíme. Plech vyložíme pečícím papírem, hranolky na něj rozprostřeme a upečeme v troubě vyhřáté na 190 st. C dozlatova, cca 25 minut. Poté přesypeme do mísy s ubrousky a necháme odsát olej. Posypeme sekanou petrželkou. |
2 Hotovo | V mezičase si připravíme mexickou směs. Cibuli a česnek nakrájíme na malé kousky a orestujeme na oleji. Přidáme drobně pokrájené Ďobáčky, okořeníme a chvilku opékáme. Zalijeme vínem, přidáme fazole a kukuřici a necháme víno vydusit. Pórek pokrájíme na nudličky, a také přimícháme do směsi. Zalijeme passatou, dosolíme dle chuti a necháme ještě asi tři minuty probublat. |