Ingredience
Forma 26 x 18 cm
- 300 ml zeleninový vývarnebo 1 kostka bio zeleninového bujónu svařeného s vodou
- 190 g uzený tempeh
- 60 g mandle
- 30 g máslo
- 6 ks rohlík
- 6 ks vejce
- 3 lžíce smetana na vaření
- 1 ks cibule
- 1 miska medvědí česnek
- 1 miska kopřiva
- 1 lžíce sojová omáčka
- špetka sůl
- čerstvě mletý pepř
- špetka muškátový oříšek
- olej
- na pokladení nádivky máslo
- na formu máslo a hrubá mouka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Nachystáme si zeleninový vývar. Rohlíky, cibuli a tempeh nakrájíme na kostičky. Rohlíky nasypeme na plech a necháme asi 15 minut okorat v troubě vyhřáté na 120 st. C. Bylinky omyjeme a posekáme na kousky. Mandle spaříme vroucí vodou, oloupeme a posekáme nadrobno. |
2 Hotovo | Cibuli orestujeme na pánvi na troše oleje lehce dozlatova a přisypeme k ní tempeh. Ještě chviličku restujeme a zakápneme sojovkou. |
3 Hotovo | Rozehřejeme máslo. Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme sníh. Do žloutků nalijeme smetanu a rozehřáté máslo, osolíme, opepříme a okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem. Vidličkou rozšleháme. |
4 Hotovo | Okoralé kostičky rohlíků pokropíme vývarem a dlaněmi promícháme. Přisypeme všechny posekané bylinky, polijeme je žloutkovou směsí a promícháme. Přimícháme také nasekané mandle. Nakonec zlehka vmícháme bílkový sníh. |
5 Hotovo | Formu vymažeme poctivě máslem a vysypeme hrubou moukou. Navrstvíme do ní připravenou směs a povrch lehce uhladíme. Poklademe plátky másla a zapečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C dozlatova, cca 35 minut. |