Ingredience
- 190 g uzený tempeh
- 100 ml šlehačka
- 50 ml bílé víno
- 50 ml voda
- 3 kyselá okurka
- 3 sušená rajčata
- 2 stroužky česnek
- 1 cibule
- 1 jarní cibulka
- 1 lžíce plnotučná hořčice
- sojová omáčka
- mletý kmín
- čerstvě mletý pepř
- chilli vločky
- olej
Příloha
- jasmínová rýže
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rýži propláchneme několikrát vodou. Když budeme slívat už vodu nezkalenou, doplníme rýži jeden a půl násobkem vody čisté. Osolíme, přiklopíme pokličkou a uvaříme doměkka, cca 12 minut. Nejdřív přivedeme rychle k varu a pak teplotu stáhneme. |
2 Hotovo | Na pánvičce rozpálíme trochu oleje a orestujeme na něm dosklovata na proužky nakrájenou cibuli a posekaný česnek. Zakápneme vínem a vydusíme. Přidáme na kostičky nakrájený tempeh a chvíli restujeme. Přisypeme pokrájené okurky a sušená rajčata. Okořeníme, ochutíme dle vlastních preferencí. Přidáme pokrájenou jarní cibulku, včetně zelené části, a zalijeme šlehačkou rozmíchanou s trochou vody. Podusíme do zahoustnutí. |