Ingredience
- 190 g uzený tempeh
- 100 ml kokosové mléko
- 3 žampióny
- 3 lžíce sojová omáčka
- 2 rajčata
- 2 stroužky česnek
- 2 jarní cibulka
- 1 cibule
- chilli vločky
- sůl
- citrónová šťáva
Příloha
- 160 g rýže
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rýži několikrát propláchneme chladnou vodou, pak doplníme vodou čistou, osolíme, přiklopíme pokličkou a přivedeme k varu. Nejdříve na silnější teplotu, a když začne bublat, teplotu stáhneme. Vaříme celkem 12 minut. |
2 Hotovo | Do kastrolu nalijeme trošku oleje a orestujeme na něm cibuli s česnekem pokrájené nadrobno. A když začne cibule lehounce zlátnout, přidáme pokrájený tempeh a žampióny. Rajčata nakrojíme ostrým nožem do křížku a spaříme vroucí vodou. Sloupneme slupku, nakrájíme na kousky a vhodíme do kastrolu. Ochutíme chilli vločkami dle chuti, zakápneme sojovkou a přilijeme kokosové mléko. Pár minutek podusíme. Pak dochutíme solí, citrónovou šťávou a přidáme pokrájenou jarní cibulkou. |