0 0
Vegetariánská směs z tempehu a žampiónů

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
190 g uzený tempeh
100 ml kokosové mléko
3 žampióny
3 lžíce sojová omáčka
2 rajčata
2 stroužky česnek
2 jarní cibulka
1 cibule
chilli vločky
sůl
citrónová šťáva
Příloha
160 g rýže
sůl

Vegetariánská směs z tempehu a žampiónů

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Uzený tempeh je vyslovený poklad v lednici. Stačí pár minut a vykouzlíte výživné jídlo pro vegetariány i masožrouty.

  • 30 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rýži několikrát propláchneme chladnou vodou, pak doplníme vodou čistou, osolíme, přiklopíme pokličkou a přivedeme k varu. Nejdříve na silnější teplotu, a když začne bublat, teplotu stáhneme. Vaříme celkem 12 minut.

2
Hotovo

Do kastrolu nalijeme trošku oleje a orestujeme na něm cibuli s česnekem pokrájené nadrobno. A když začne cibule lehounce zlátnout, přidáme pokrájený tempeh a žampióny. Rajčata nakrojíme ostrým nožem do křížku a spaříme vroucí vodou. Sloupneme slupku, nakrájíme na kousky a vhodíme do kastrolu. Ochutíme chilli vločkami dle chuti, zakápneme sojovkou a přilijeme kokosové mléko. Pár minutek podusíme. Pak dochutíme solí, citrónovou šťávou a přidáme pokrájenou jarní cibulkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Toustíky se sýrem a sušenými rajčaty
další
Dýňová polévka se šunkovými krutony
předchozí
Toustíky se sýrem a sušenými rajčaty
další
Dýňová polévka se šunkovými krutony

Přidejte svůj komentář