Ingredience
Polévka
- 250 g kysané zelí
- 4 ks brambory
- 4 ks nové koření
- 2 stroužky česnek
- 2 ks bobkový list
- 2 ks zeleninový bio bujón
- 2 lžíce Hraška na zahušťování
- 1 ks cibule
- 1 dl šlehačka
- 1 lžíce sladká paprika
- chilli koření
- olej
- libeček
A ještě
- 1 ks uzený tempeh
- sojová omáčka
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli a česnek, přidáme na kostičky nakrájené brambory a koření. Chvíli restujeme. Přilijeme cca 1,3 l vlažné vody, přidáme bujónové kostky, důkladně promícháme a necháme od doby varu asi 10 minut povařit. |
2 Hotovo | Když jsou brambory téměř měkké, přidáme okapané a pokrájené zelí. Pokud je zelí hodně kyselé, půlku z něj můžeme propláchnout studenou vodou. Hrašku rozmícháme v trošičce vody a vlijeme do polévky. Společně povaříme asi 5 minut. Zjemníme šlehačkou a ještě minutku prohřejeme. |
3 Hotovo | V mezičase nakrájíme tempeh na kostičky a orestujeme jej na troše oleje. Když je zlatavý, přilijeme asi 3 lžíce sojovky a necháme vsáknout. Používáme místo klobásy na ozdobu polévky. |
4 Hotovo | Porce na talířích posypeme pokrájeným libečkem. |