Ingredience
Znojemská 2-3 porce
- 190 g uzený tempeh
- 3 ks sterilovaná okurka
- 1 ks cibule
- 1 lžíce vrchovatá Hraškapříp. hladká mouka na zahuštění
- 1 lžíce sojová omáčka
- 1 lžička sladká paprika
- 1 lžička plnotučná hořčice
- 1 kostka zeleninový bio bujón
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Bujón rozpustíme v horké vodě a necháme zchladnout. Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme jí v kastrolu na oleji dozlatova. Tempeh nakrájíme na kostičky, přihodíme k cibuli a opečeme ze všech stran. Zaprášíme Hraškou a paprikou a za stálého míchání zlehka orestujeme. Zalijeme vlažným bujónem (raději méně a případně doředit, než omáčku přelít). Promícháme a přihodíme pokrájené okurky. Opepříme a pár minut povaříme. Dochutíme hořčicí a sójovou omáčkou. |
2 Hotovo | Chutná nám s jasmínovou rýží i s knedlíkem. |