Ingredience
- 1 uzený tempeh
- 3 kyselá okurka
- 100 g rajčatová passata
- 1 cibule
- 2 stroužky česnek
- 2 bobkový list
- 4 kuličky nové koření
- 1 lžíce plnotučná hořčice
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olej
Příloha
- 6 brambory
- drcený kmín
- sůl
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Brambory oloupeme, nakrájíme na měsíčky a propláchneme vodou. Osušíme, zakapeme olejem, okmínujeme a rozložíme po pečícím plechu. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C a upečeme dozlatova, cca 30 minut. Pak osolíme. |
2 Hotovo | Mezitím nakrájíme cibuli a česnek na kousky a nasypeme do vyšší pánve s rozpáleným olejem. Přihodíme bobkové listy a nové koření a restujeme, až začne cibule lehounce zlátnout. Poté přidáme tempeh a okurky nakrájené na kostičky. Chvilku opékáme. Zalijeme rajčatovou passatou a trochou vody. Ochutíme solí, pepřem a hořčicí. Pár minutek podusíme. |