Ingredience
- 1 ks tofunatural nebo bylinkové
- 1 ks tempehmarinovaný
- 1 dl rýžeklidně i z minulého dne a třeba i jinou obilninu: jáhly, pohanku...
- 1 ks mrkev
- 1 ks cibule
- 1 ks vejce
- 1 stroužek česnek
- 1 lžíce bezlepková moukacizrnová, rýžová, pohanková nebo běžná hladká mouka, pokud nejste bezlepkáři
- 1 lžíce sojová omáčka
- 1/2 lžičky drcený kmín
- sůl
- mletý pepř
- Hraška na obalovánípřípadně mouka
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rýži propláchneme párkrát vodou a pak doplníme 1 a půl násobkem vody. Osolíme a uvaříme na rozptylovači plamene doměkka – asi 12 - 15 minut. |
2 Hotovo | Nakrájíme česnek a cibuli na malé kousíčky a orestujeme na troše oleje. Tofu nastrouháme spolu s tempehem a mrkví na jemném struhadle a smícháme v misce. Přidáme orestovanou cibuli s česnekem, rýži, mouku, koření, sojovku, vejce, pepř, sůl a promícháme. Rukama tvoříme pevné karbanátky, které obalíme v Hrašce nebo mouce. Smažíme na oleji z obou stran dozlatova. |
3 Hotovo | Přílohu zvolte dle chuti. Nám chutnají s bramborovou kaší, bramborovým salátem, zeleninou i chlebem. |
2 komentářů Schovat komentáře
Hezký den, z receptu se v průběhu vytratila ta předpřipravená rýže. Hádám, že prostě přijde do těsta na karbanátky…?
Pěkný den, přeji a děkuji za upozornění. Rýže je opravdu ukrytá v karbanátcích 😛