Ingredience
- 400 ml kokosové mléko
- 300 g hlíva ústřičná
- 190 g uzený tempeh
- 6 špalíčků mražený špenát listy
- 2 stroužky česnek
- 1 mrkev
- 1 cibule
- kari koření
- citrónová šťáva
- chilli vločky
- sůl
- olej
Příloha
- 0,75 hrnku jasmínová rýže
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rýži několikrát propláchneme chladnou vodou. Pak doplníme jeden a půl násobkem vody čisté, osolíme, přiklopíme a dáme vařit. Nejdřív zprudka a když začne bublat, teplotu snížíme. A jen zvolna vaříme cca 12 minut. |
2 Hotovo | Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm posekanou cibuli a česnek dosklovata. Přidáme tempeh pokrájený na kostičky, mrkev nakrájenou na kolečka a také pokrájenou hlívu. Přihodíme špalíčky špenátu, okořeníme, osolíme a chvíli restujeme. Poté zalijeme kokosovým mlékem a dle chuti doladíme citrónovou šťávou. Ještě tři minutky podusíme pod pokličkou. |