0 0
Vegetariánské kari s hlívou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
400 ml kokosové mléko
300 g hlíva ústřičná
190 g uzený tempeh
6 špalíčků mražený špenát listy
2 stroužky česnek
1 mrkev
1 cibule
kari koření
citrónová šťáva
chilli vločky
sůl
olej
Příloha
0,75 hrnku jasmínová rýže
sůl

Vegetariánské kari s hlívou

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Kokosové mléko obohatí jídlo o spoustu výživných látek a navíc mu dodá krémovou strukturu.

  • 25 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rýži několikrát propláchneme chladnou vodou. Pak doplníme jeden a půl násobkem vody čisté, osolíme, přiklopíme a dáme vařit. Nejdřív zprudka a když začne bublat, teplotu snížíme. A jen zvolna vaříme cca 12 minut.

2
Hotovo

Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm posekanou cibuli a česnek dosklovata. Přidáme tempeh pokrájený na kostičky, mrkev nakrájenou na kolečka a také pokrájenou hlívu. Přihodíme špalíčky špenátu, okořeníme, osolíme a chvíli restujeme. Poté zalijeme kokosovým mlékem a dle chuti doladíme citrónovou šťávou. Ještě tři minutky podusíme pod pokličkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Melounový fresh
další
Pórková krémová polévka
předchozí
Melounový fresh
další
Pórková krémová polévka

Přidejte svůj komentář