Ingredience
- 1 hrnek jasmínová rýže
- 1 balení Ďobáčky
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 řapík řapíkatý celer
- 1 cibule
- 1 stroužek česnek
- 1 lžička sladká paprika
- 1 lžička Gustin
- hrst mražený hrášek
- hrst mražená kukuřice
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rýži propláchneme několikrát vodou a nakonec doplníme 1 a půl násobkem vody čisté. Osolíme a uvaříme na mírné teplotě doměkka, cca 12 minut od doby varu. |
2 Hotovo | Do větší pánve nalijeme trošku oleje a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev, petržel a řapíkatá celer. Ďobáčky také pokrájíme na malé kousky, nasypeme do pánve a ještě chvilku restujeme. Přisypeme hrášek s kukuřicí, papriku, pepř a lehce osolíme. Gustin rozmícháme s deci horké vody a přimícháme ke směsi. Ještě chvíli restujeme a nakonec vmícháme hotovou rýži. |