0 0
Vegetariánské španělské ptáčky z tempehu

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
190 g uzený tempeh
1 ks cibule větší
1 ks kyselá okurka větší
1 ks vejce
1 lžíce hladká mouka nebo Hraška
1 lžíce plnotučná hořčice
1 ks zeleninový bio bujón
sůl
mletý pepř
sojová omáčka
olej
1 hrnek jasmínová rýže

Vegetariánské španělské ptáčky z tempehu

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Zapomeňte na průmyslově vyrobené tablety B-komplexu
a zařaďte do svého jídelníčku raději tempeh.

  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli nakrájíme na kousky a orestujeme v kastrolu na troše oleje dozlatova. Tempeh nakrájíme na kostičky a na jiné pánvi opečeme také na troše oleje a ochutíme sójovou omáčkou. K orestované cibuli přisypeme mouku a ještě chvíli za stálého míchání opékáme, aby se mouka opražila. Podlijeme vlažnou vodou a provaříme. Povařenou cibuli rozmixujeme a vodou doředíme do požadované hustoty. Do vzniklé omáčky přisypeme opečený tempeh a pokrájené okurky. Ochutíme pepřem, solí, hořčicí a dle přání trochu lákem z okurek nebo sójovou omáčkou. Můžeme přidat i zeleninový bio bujón. Ještě pár minutek povaříme. Na talíři posypeme nastrouhaným uvařeným vejcem.

2
Hotovo

Podáváme s jasmínovou nebo basmati rýží. Hrnek rýže několikrát propláchneme vodou, vodu slijeme, v hrnci doplníme jeden a půl násobkem vody, osolíme, přikryjeme pokličkou a vaříme cca 12 minut. Pokud máme plynový sporák, je lepší vařit na rozptylovači plamene. Rýže se lépe uvaří a nepřipálí se. Zpočátku vaříme zprudka a když voda začne bublat, plamen ztlumíme a dovaříme pozvolna.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Jahodová marmeláda s levandulí
další
Rukolové pesto
předchozí
Jahodová marmeláda s levandulí
další
Rukolové pesto

Přidejte svůj komentář