Ingredience
- 190 g uzený tempeh
- 1 ks cibulevětší
- 1 ks kyselá okurkavětší
- 1 ks vejce
- 1 lžíce hladká moukanebo Hraška
- 1 lžíce plnotučná hořčice
- 1 ks zeleninový bio bujón
- sůl
- mletý pepř
- sojová omáčka
- olej
- 1 hrnek jasmínová rýže
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli nakrájíme na kousky a orestujeme v kastrolu na troše oleje dozlatova. Tempeh nakrájíme na kostičky a na jiné pánvi opečeme také na troše oleje a ochutíme sójovou omáčkou. K orestované cibuli přisypeme mouku a ještě chvíli za stálého míchání opékáme, aby se mouka opražila. Podlijeme vlažnou vodou a provaříme. Povařenou cibuli rozmixujeme a vodou doředíme do požadované hustoty. Do vzniklé omáčky přisypeme opečený tempeh a pokrájené okurky. Ochutíme pepřem, solí, hořčicí a dle přání trochu lákem z okurek nebo sójovou omáčkou. Můžeme přidat i zeleninový bio bujón. Ještě pár minutek povaříme. Na talíři posypeme nastrouhaným uvařeným vejcem. |
2 Hotovo | Podáváme s jasmínovou nebo basmati rýží. Hrnek rýže několikrát propláchneme vodou, vodu slijeme, v hrnci doplníme jeden a půl násobkem vody, osolíme, přikryjeme pokličkou a vaříme cca 12 minut. Pokud máme plynový sporák, je lepší vařit na rozptylovači plamene. Rýže se lépe uvaří a nepřipálí se. Zpočátku vaříme zprudka a když voda začne bublat, plamen ztlumíme a dovaříme pozvolna. |