Ingredience
- 1 střední cuketa
- 250 g červené fazolekonzervované nebo uvařené
- 150 g čedar
- 100 g hrubá mouka
- 4 stroužky česnek
- 4 vejce
- 3 lžíce podmáslí
- 1 cibule
- 1 lžička prášek do pečiva
- 0,5 pórek zelená část
- olej
- chilli koření
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli a česnek posekáme nadrobno a orestujeme na troše oleje dosklovata. Cuketu (velikosti, která se nemusí loupat a odstraňovat semínka) omyjeme a nastrouháme na kolečka. Fazole slijeme a propláchneme vodou. Zelenou část pórku nakrájíme na kousky. Čedar nastrouháme na hrubém struhadle. |
2 Hotovo | Cuketu dáme do mísy, přidáme pórek, čedar, orestovanou cibuli a pórek. Přidáme žloutky, podmáslí, koření, sůl a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Z bílků se špetičkou soli ušleháme tuhý (avšak vláčný) sníh a opatrně vmícháme do připravené směsi. |
3 Hotovo | Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme namuchlaným pečícím papírem. Směs do ní přendáme a stěrkou roztáhneme do stran. |
4 Hotovo | Vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a pečeme dozlatova, cca 40 minut. |