Ingredience
- 160 ml mléko
- 140 g mák mletý
- 100 g třtinový cukr
- 100 g pohanková celozrnná mouka
- 100 g špaldová mouka hladká
- 60 g máslo
- 2 vejce
- 2 vrchovaté lžíce výrazná marmeláda
- 2 vrchovaté lžičky prášek do pečiva
- špetka sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Do misky vyklepneme vejce a přisypeme cukr. Ideálně v kuchyňském robotu rozmixujeme dohladka. Rozehřejeme máslo a trošičku přihřejeme mléko (pokud bude z lednice). Do našlehaných vajec s cukrem přidáme marmeládu a necháme promíchat. Pak vlijeme mléko a máslo a opět důkladně promícháme. Potom už sundáme z robota a pouze stěrkou vmícháme mák a mouky smíchané s práškem a solí. Nemícháme dlouho, protože by pak bábovka neměla správnou konzistenci. Formu pečlivě vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou a těsto do formy vlijeme (pokud máte silikonovou formu, nevymazávejte). Uhladíme povrch. |
2 Hotovo |