Ingredience
8 muffinů nebo pekáček 26x18 cm
- 200 ml horká voda
- 150 g vcelku anglická slanina
- 100 ml mléko
- 50 g máslo
- 6 ks rohlík
- 6 ks vejce
- 1 kostka zeleninový bio bujón
- miska medvědí česnek
- miska kopřiva
- miska čerstvý špenát
- čerstvě mletý pepř
- muškátový květ
- špetička sůl
- olej
- na formu máslo a hrubá mouka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rohlíky rozkrájíme na kostičky, nasypeme na pečící plech a necháme pár minut okorat ve vyhřáté troubě. Mezitím rozkrájíme slaninu na kostičky a opečeme na lžíci oleje. Opláchneme a pokrájíme bylinky. V 2 dl vody rozpustíme bujón. |
2 Hotovo | Okorané houstičky přesypeme do velké mísy a pokropíme vodou s rozpuštěným bujónem, a také mlékem. Přisypeme orestovanou slaninu i s puštěným tukem. Přidáme veškeré bylinky a špenát. Lehce opepříme a okořeníme muškátovým květem. |
3 Hotovo | Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky přidáme k rohlíkům a promícháme. Z bílků a špetičky soli ušleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do rohlíků. Pekáč nebo muffinové mističky vymažeme vydatně máslem a vysypeme moukou. Směs na hotovou nádivku do nich navrstvíme. Navrch položíme plátky másla. |
4 Hotovo | Upečeme v troubě předehřáté na 180 st. C dozlatova, cca 25-30 minut. |