Ingredience
- 1 větší vepřová panenka
- 100 g anglická slanina
- 3 lžíce hořčice kremžská
- sůl
- čerstvě mletý pepř
A ještě
- 1 ks cibule
- 1 ks česnek
- olej
Pečená zelenina
- mrkev
- celer
- červená řepa
- dýně Hokaidó
- česnek
- olivový olej
- sojová omáčka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Zeleninu očistíme a nakrájíme na přibližně stejně velké kusy (Hokaidó se nemusí loupat). Česnek nasekáme nadrobno a rozmarýnu odereme. Vše dáme do misky, pokapeme olejeme a sojovkou a přesypeme do zapékací misky. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a pečeme asi 25-30 min. |
2 Hotovo | Vepřovou panenku očistíme od tuku, osolíme a opepříme. Na větší pánvi jí na trošce oleje necháme zprudka opéct ze všech stran. Na větším prkénku vyskládáme vedle sebe plátky slaniny tak, aby každý druhý byl vždycky o kousek posunutý. To znamená, že při pohledu shora vytvoří po obou stranách „zuby“. Osmahnutou panenku potřeme vydatně hořčicí a do slaniny jí zabalíme. Do zapékací misky nalijeme trochu oleje, přisypeme cibulku s rozetřeným česnekem a chvilinku orestujeme. Na předpečenou cibulku položíme panenku volnými okraji dolů a pečeme po dobu 25-30 minut, podle toho, jak moc růžovou si jí přejeme. |
3 Hotovo | Zeleninu s panenkou upečeme v troubě společně. |