0 0
Vepřová panenka ve slaninovém kabátku

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Vepřová panenka ve slaninovém kabátku

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Masožrout

Kremžská hořčice má své jméno dle rakouského města Krems, kde se původně vyráběla. Oproti naší, která je ochucována octem, se ochucovala vínem.

  • 40 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

  • Pečená zelenina

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Zeleninu očistíme a nakrájíme na přibližně stejně velké kusy (Hokaidó se nemusí loupat). Česnek nasekáme nadrobno a rozmarýnu odereme. Vše dáme do misky, pokapeme olejeme a sojovkou a přesypeme do zapékací misky. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a pečeme asi 25-30 min.

2
Hotovo

Vepřovou panenku očistíme od tuku, osolíme a opepříme. Na větší pánvi jí na trošce oleje necháme zprudka opéct ze všech stran. Na větším prkénku vyskládáme vedle sebe plátky slaniny tak, aby každý druhý byl vždycky o kousek posunutý. To znamená, že při pohledu shora vytvoří po obou stranách „zuby“. Osmahnutou panenku potřeme vydatně hořčicí a do slaniny jí zabalíme. Do zapékací misky nalijeme trochu oleje, přisypeme cibulku s rozetřeným česnekem a chvilinku orestujeme. Na předpečenou cibulku položíme panenku volnými okraji dolů a pečeme po dobu 25-30 minut, podle toho, jak moc růžovou si jí přejeme.

3
Hotovo

Zeleninu s panenkou upečeme v troubě společně.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Zelný salát
další
Dýňové lívanečky
předchozí
Zelný salát
další
Dýňové lívanečky

Přidejte svůj komentář