Ingredience
Kotletky
- 4 menší vepřová kotleta bez kosti
- 2 lžíce sojová omáčka
- 1 ks cibule
- 1/3 červená chilli paprička
- troška hladká mouka
- sůl
- mletý pepř
- olej
Rösti
- 4 střední brambory
- 1 lžička bramborový škrob
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Cibuli nakrájíme na proužky a chilli papričku na kousíčky. |
2 Hotovo | Na pánvi rozpálíme trochu oleje a orestujeme na ní cibuli do světle zlatavé barvy. Potom jí nahrneme na jednu stranu pánve a na zbytku pánve zprudka osmažíme kotletky dorůžova. Obrátíme je, přehrneme přes ně cibuli a osmažíme ještě z druhé strany. Z každé strany je budeme smažit přibližně 5 minut. Po této době je zakápneme sojovkou a podlijeme trochou horké vody, přiklopíme pokličkou a podusíme. Vodu přidáme asi 2x a necháme vydusit. Pak by měly být kotletky měkké. Bude to trvat asi 10-15 minut. Záleží ovšem na kvalitě masa. |
3 Hotovo | V mezičase si najdeme chvilku na přípravu rösti. Brambory oloupeme, najemno postrouháme, osolíme a necháme chvíli vykapat na cedníku (zvláště, jso-li hodně vodnaté). Pak je ještě rukou vyždímáme. Přendáme je do misky, opepříme, přidáme škrob, zamícháme a ochutnáme, jestli je směs dost slaná. |
4 Hotovo | Na pánev kápneme trochu oleje, rozpálíme a lžící na ní tvoříme malé placičky z bramborové hmoty. Z obou stran smažíme dozlatova. |