Ingredience
- 4 ks vepřová kotleta bez kosti
- 4 stroužky česnek
- 30 g máslo
- 3 lžíce hladká mouka
- 1 cibule
- 1 kostka kuřecí bio bujón
- 0,5 hrnku sušené lesní houbynebo miska čerstvých
- houbové koření
- mletý kmín
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olej
- 8 brambory
Postup přípravy
V receptu jsem použila domácí houbové koření
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Začneme tím, že sušené houby namočíme do vlažné vody a necháme je aspoň hodinku nabobtnat. Cibuli nakrájíme na kousky, česnek na plátky a orestujeme ve větším kastrolu na troše oleje. Kotletky naklepeme, nařízneme paprskovitě okraje, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a okmínujeme. Vložíme na zlatavou cibulku a z obou stran opečeme dozlatova. Zalijeme horkou vodou, aby byly kotletky tak tak ponořené, přidáme rozdrobený bujón, houbové koření, přilijeme i vodu spolu s houbami, přiklopíme pokličkou a dusíme. Ideálně v troubě, tam je nemusíme tolik hlídat. Když se voda vypaří, zkontrolujeme, jestli je maso měkké a případně trochu vody přidáme. Z másla a mouky si připravíme zlatavou jíšku. Rozředíme jí vlahou vodou, rozmícháme dohladka a když maso změkne, přilijeme k masu. Ještě 10 minut povaříme. |
2 Hotovo | V mezičase si uvaříme oloupané brambory v osolené a okmínované vodě (cca 18 minut). |