Ingredience
- 600 g vepřové kotlety bez kosti
- 200 g žampióny
- 20 g máslo
- 2 stroužky česnek
- 1 cibule
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olej
Bramborová kaše
- 6 brambory
- cca 200 ml mléko
- 30 g máslo
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Kotlety rozkrájíme na plátky a naklepeme paličkou. Osolíme, opepříme a vložíme do většího kastrolu na rozpálený olej. Opečeme z obou stran dozlatova. Potom kotlety naskládáme na sebe na kraj kastrolu a do výpeku nasypeme posekanou cibuli s česnekem. Za častého míchání necháme zrůžovět. |
2 Hotovo | Žampióny pokrájíme na větší kousky (loupat se nemusí) a přihodíme k cibuli krátce zarestujeme. Maso opět rozložíme po ploše, žampióny rozložíme kolem a zalijeme cca 2 dl horké vody. Přiklopíme pokličkou a dusíme. Když se voda odpaří, přilijeme další. Takto opakujeme, dokud maso nezměkne. Nakonec šťávu zjemníme máslem. |
3 Hotovo | V mezičase oloupeme brambory a uvaříme v osolené vodě. Rozehřejeme máslo a ohřejeme mléko. Z měkkých brambor slijeme vodu a přidáme máslo s horkým mlékem. Rozšťoucháme dohladka. Dle chuti dosolíme. |