0 0
Vepřové kotletky na žampiónech

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
600 g vepřové kotlety bez kosti
200 g žampióny
20 g máslo
2 stroužky česnek
1 cibule
čerstvě mletý pepř
sůl
olej
Bramborová kaše
6 brambory
cca 200 ml mléko
30 g máslo
sůl

Vepřové kotletky na žampiónech

Trendy:
  • Masožrout

Žampióny očistíme ubrouskem. Mají-li jemnou slupku, nemusíme loupat.

  • 70 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Bramborová kaše

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Kotlety rozkrájíme na plátky a naklepeme paličkou. Osolíme, opepříme a vložíme do většího kastrolu na rozpálený olej. Opečeme z obou stran dozlatova. Potom kotlety naskládáme na sebe na kraj kastrolu a do výpeku nasypeme posekanou cibuli s česnekem. Za častého míchání necháme zrůžovět.

2
Hotovo

Žampióny pokrájíme na větší kousky (loupat se nemusí) a přihodíme k cibuli krátce zarestujeme. Maso opět rozložíme po ploše, žampióny rozložíme kolem a zalijeme cca 2 dl horké vody. Přiklopíme pokličkou a dusíme. Když se voda odpaří, přilijeme další. Takto opakujeme, dokud maso nezměkne. Nakonec šťávu zjemníme máslem.

3
Hotovo

V mezičase oloupeme brambory a uvaříme v osolené vodě. Rozehřejeme máslo a ohřejeme mléko. Z měkkých brambor slijeme vodu a přidáme máslo s horkým mlékem. Rozšťoucháme dohladka. Dle chuti dosolíme.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Kuchařina prostě byla můj dětský sen. Kuchařem jsem se vyučil a už 4 roky sbírám zkušenosti z českých provozoven. Nakoukl jsem i pod pokličky rakouského hotelu, ale můj pobyt tam předčasně ukončila koronakrize.

předchozí
Krémová polévka z bílého chřestu
další
Krémová žampiónová polévka
předchozí
Krémová polévka z bílého chřestu
další
Krémová žampiónová polévka

Přidejte svůj komentář