0 0
Vepřové kotletky v houbové omáčce

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
4 vepřové kotletky bez kosti
500 ml drůbeží vývar nebo 1 bio drůbeží bujón
40 g máslo
5 lžic hladká mouka
2 stroužky česnek
2 hrsti sušené hřiby
2 lžíce houbový prášek nemusí být
1 lžíce sladká paprika
1 cibule
1 lžička drcený kmín
čerstvě mletý pepř
sůl
olej
Příloha
0,75 hrnku rýže
sůl

Vepřové kotletky v houbové omáčce

Trendy:
  • Masožrout

Domácí houbový prášek si můžeme připravit rozmixováním usušených hub.

  • 45 min
  • Porcí: 2
  • Středně náročné

Ingredience

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Maso vyndáme hodinu před přípravou z lednice. Houby namočíme do horkého vývaru nebo svařeného bujónu a necháme 20 minut nasáknout. Pak ve vývaru 20 minut povaříme. Kotletky nenaklepáváme, jen nařízneme okraje, aby se nám kotlety smažením nezkroutily.

2
Hotovo

Mouku smícháme s trochou soli, kmínem a pepřem a kotlety v ní obalíme. Dlaněmi přimáčkneme. Vyšší pánev nasucho rozpálíme. Do rozpálené pánve nalijeme trochu oleje a kotlety do pánve vložíme. Smažíme z každé strany 3 minuty. Mezitím si rozehřejeme troubu na 80 st. C a nahřejeme v ní talíř. Na nahřátý talíř odložíme kotlety a uschováme do roztopené trouby.

3
Hotovo

Do pánve přilijeme trochu oleje a nasypeme tam posekanou cibuli a česnek. Mícháme a restujeme dorůžova. V malém kastrolku zpěníme máslo a nasypeme do něj zbytek mouky po obalování. Umícháme zlatavou jíšku. Ochutíme jí paprikou a ještě chvilku mícháme. K připravené cibuli přilijeme vývar i s houbami a dvě minutky povaříme. Přisypeme houbový prášek (nemusí být, ale zesílí houbovou chuť). Do omáčky metličkou vmícháme jíšku a deset minut povaříme.

4
Hotovo

Rýži několikrát propláchneme čistou vodou a nakonec doplníme jeden a půl násobkem vody čisté. Osolíme, přiklopíme pokličkou a při střední teplotě uvaříme doměkka, od doby varu cca 12 minut.

5
Hotovo

Hotovou omáčku můžeme rozmixovat ponorným mixérem a vložíme do ní maso z trouby.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Quiche se sušenou šunkou, pórkem a čerstvým sýrem
další
Vepřové sádlo se škvarky
předchozí
Quiche se sušenou šunkou, pórkem a čerstvým sýrem
další
Vepřové sádlo se škvarky

Přidejte svůj komentář