Ingredience
- 250 g vepřová plecnebo libová krkovice
- 5 ks mrkev
- 1 ks cibule
- 1 lžíce polohrubá moukanebo Hraška
- 1 lžička citrónová šťáva
- 1 lžička sypké polévkové bio koření
- kmín
- sůl
- olej
Příloha
- nebo knedlík těstoviny
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Maso nakrájíme na malé kousky, mrkev na půlkolečka a cibuli nadrobno. V kastrolu rozehřejeme olej, cibuli na něm orestujeme dozlatova a přidáme kousky masa. Chvíli opékáme, aby se maso zatáhlo. Přisypeme kmín, pepř a podlijeme trochou horké vody. Přikryjeme poklicí a za občasného promíchání dusíme doměkka. Dle potřeby po trochách dolíváme horkou vodu. |
2 Hotovo | Když už je maso téměř měkké, přisypeme mrkev, polévkové koření a zlehka osolíme. Dle potřeby opět dolijeme vodu, přiklopíme a dodusíme doměkka. Ve skleničce smícháme mouku s vlažnou vodou a přilijeme k mrkvi a masu. Pár minutek povaříme do zhoustnutí. Nakonec dochutíme citrónovou šťávou. |