Ingredience
- 600 g vepřová plec
- 2 lžíce hladká mouka
- 1 velká cibule
- 1 lžíce sladká paprikačást papriky můžete nahradit paprikou uzenou
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Maso zbavíme tučných částí a nakrájíme na kostky. Na oleji orestujeme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli. Přihodíme k ní maso a zprudka opečeme, aby se maso zatáhlo. Snížíme teplotu a maso zasypeme paprikou a promícháme. Jen krátce zahřejeme, aby se paprika nepřipálila a nezhořkla. Zalijeme horkou vodou, cca půl litrem. Promícháme, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Pečlivě hlídáme, co se pod pokličkou děje. Vždy, když se voda tak tak vydusí, znovu podlijeme horkou vodou. Toto opakujeme dokud maso nezměkne. |
2 Hotovo | Když maso změkne, vodu necháme naposled vydusit a zaprášíme moukou. Důkladně vše promícháme a zalijeme vlažnou vodou, cca 6 dl. Pořádně rozmícháme, osolíme, opepříme a necháme povařit, aby omáčka zhoustla. |
3 Hotovo | Podáváme s knedlíkem, rýží, tarhoňou nebo chlebem. |