Ingredience
- 2 vepřové kotletky bez kosti
- 1 balení Máslová zelenina mražená
- 2 lžíce olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- citrónová šťáva
Bramborové dukátky
- 10 malé brambůrky
- 1 lžička olej
- drcený kmín
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Začneme tím, že kotletky nakrájíme na tenké nudličky a ty ještě přepůlíme. Zakápneme olejem, a pár kapkami citrónové šťávy, osolíme, opepříme, promícháme a necháme aspoň 20 minut odležet při pokojové teplotě, |
2 Hotovo | Brambůrky důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky max. půl centimetru silné. Nasypeme do misky, přidáme lžičku oleje, osolíme, okmínujeme a nasypeme do horkovzdušné fritézy. Fritujeme cca 20 minut při 200 st. C. Během fritování několikrát prohodíme. |
3 Hotovo | Když už se budou brambory 10 minut připravovat, do nepřilnavé pánve kápneme olej, rozpálíme a vhodíme vepřové nudličky. Ze všech stran osmažíme dozlatova. |
4 Hotovo | Současně do jiné pánve nasypeme mraženou máslovou zeleninu a přilijeme 2 lžíce vody. Zaklopíme pokličkou a 6 minut podusíme. Poté do zeleniny přimícháme osmažené maso bez oleje. |