Ingredience
- 3 plátky vepřová plec
- 1 cibule
- olej
- 0,5 bio hovězí bujón
Marináda
- 2 lžíce kečup
- 2 lžíce tmavá sojová omáčka
- 2 stroužky česnek
- 1 lžíce plnotučná hořčice
- 1 lžíce olej
- chilli vločky
- sůl
Bramborová kaše
- 4 bramboryvětší
- cca 200 dl mléko
- 40 g máslo
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Plátky naklepeme (ne moc do tenka) a případné blanky na okrajích nařízneme ostrým nožem, aby se plátky nekroutily. Do pekáčku nalijeme trošku oleje a na dno položíme maso. Smícháme ingredience na marinádu, spolu s prolisovaným česnekem a maso marinádou vydatně potřeme. Cibuli nakrájíme na nudličky a rozvrstvíme jí po povrchu. |
2 Hotovo | Pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. C a přibližně 15 minut pečeme. Až začne cibule zlátnout, maso otočíme a cibuli nahrneme pod maso. Maso podlijeme bujónem rozpuštěným v cca decce vroucí vody. Pekáček zakryjeme a pečeme dalších asi 20 minut. Plátky zase otočíme a vidličkou vyzkoušíme, jsou-li měkké. Zakrytí odstraníme a pečeme ještě asi 10 minut. |
3 Hotovo | V mezičase si uvaříme kaši. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtiny. Zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Ohřejeme mléko a rozpustíme máslo. Z uvařených brambor slijeme vodu, zalijeme horkým mlékem a máslem a rozšťoucháme nebo vyšleháme. |