Ingredience
Plátky
- 600 g vepřová plec
- 400 g cibule
- 30 g máslo
- 8 lístků šalvěj
- 3 větvičky tymián
- 1 dl bílé víno
- 1 lžíce citrónová šťáva
- 1 lžíce hladká mouka
- 1 lžíce zeleninový bio bujon sypký
- chilli koření
- 1 lžička třtinový cukr
- olej
Rösti
- 500 g brambory
- 1 lžíce bramborový škrob
- sůl
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli rozkrájíme na proužky a nasypeme jí do pekáčku na trochu oleje. Přidáme cukr a za občasného míchání orestujeme dozlatova. |
2 Hotovo | Mezitím si nakrájíme maso na plátky a lehounce naklepeme paličkou. Z obou stran plátky poprášíme hladkou moukou. Na pánvi rozpálíme olej a plátky na něm z obou stran zprudka krátce opečeme. Jestliže ještě není cibule dostatečně zlatá, uschováme plátky na hlubokém talíři, přikrytém pokličkou. Do výpeku na pánvi přidáme asi 1,5 dl vody a povaříme. |
3 Hotovo | Orestovanou cibuli podlijeme vínem a necháme vydusit. Přidáme omyté bylinky, bujónovou kostku, chilli a opečené plátky masa. Přelijeme povařeným výpekem. Přiklopíme pokličkou nebo alobalem a v troubě při 180 st. C zapečeme 30 minut. Poté odklopíme, maso obrátíme a nepřikryté opékáme ještě asi 25 minut. |
4 Hotovo | Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přendáme je do cedníku a necháme pár minut vykapat. Poté ještě rukou vymačkáme. Přendáme zpět do misky, přisypeme škrob a sůl, promícháme a polévkovou lžící tvoříme placičky na teflonovou pánev, na které jsme rozpálili trochu oleje. Z obou stran opečeme dozlatova. |
5 Hotovo |