0 0
Vepřové plátky v kořeněné marinádě

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
4 plátky vepřová kýta
20 g máslo
olej
Marináda
300 ml podmáslí
1 cibule
1 lžíce sojová omáčka
1 lžička kari koření
česnekový prášek
chilli vločky
čerstvě mletý pepř
sůl

Vepřové plátky v kořeněné marinádě

Trendy:
  • Masožrout

Podmáslí je vedlejší produkt při výrobě másla. Obsahuje vápník, vitamíny, minerály
i probiotika.

  • 55 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Marináda

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Plátky zakryjeme mikroténem a paličkou naklepeme. V misce smícháme podmáslí se sojovkou, nahrubo nakrájenou cibulí, trochou soli a kořením. Promícháme a do marinády namočíme naklepané plátky tak, aby byly celé namočené. Zakryjeme a necháme v lednici stát do druhého dne.

2
Hotovo

Troubu vyhřejeme na 190 st. C. Do pekáčku nalijeme trochu oleje a vložíme do něj okapané plátky. Vylovíme i cibuli, kterou rozdělíme kolem masa. Vložíme do trouby a pečeme 15 minut. Poté plátky obrátíme, přidáme kus másla a pečeme dalších 15 minut. Po této době by plátky měly být hotové.

3
Hotovo

Zatímco se peče maso, oloupeme brambory a uvaříme v osolené a okmínované vodě doměkka.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Krémový boršč
další
Bábovka
předchozí
Krémový boršč
další
Bábovka

Přidejte svůj komentář