Ingredience
- 4 plátky vepřová kýta
- 20 g máslo
- olej
Marináda
- 300 ml podmáslí
- 1 cibule
- 1 lžíce sojová omáčka
- 1 lžička kari koření
- česnekový prášek
- chilli vločky
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Plátky zakryjeme mikroténem a paličkou naklepeme. V misce smícháme podmáslí se sojovkou, nahrubo nakrájenou cibulí, trochou soli a kořením. Promícháme a do marinády namočíme naklepané plátky tak, aby byly celé namočené. Zakryjeme a necháme v lednici stát do druhého dne. |
2 Hotovo | Troubu vyhřejeme na 190 st. C. Do pekáčku nalijeme trochu oleje a vložíme do něj okapané plátky. Vylovíme i cibuli, kterou rozdělíme kolem masa. Vložíme do trouby a pečeme 15 minut. Poté plátky obrátíme, přidáme kus másla a pečeme dalších 15 minut. Po této době by plátky měly být hotové. |
3 Hotovo | Zatímco se peče maso, oloupeme brambory a uvaříme v osolené a okmínované vodě doměkka. |