0 0
Vepřové plecko s bramborami a mrkví z jednoho hrnce

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
3 plátky vepřová plec
300 ml světlé pivo
150 ml masový vývar
30 g máslo
6 brambory
6 stroužků česnek
2 cibule
2 lžíce plnotučná hořčice
sůl
drcený kmín
pepř
1 lžíce sádlo

Vepřové plecko s bramborami a mrkví z jednoho hrnce

Trendy:
  • Masožrout

Jídla z jednoho hrnce jsou skvělá. Sice doba přípravy vypadá strašidelně, ale jídlo se připravuje téměř bez našeho přičinění.

  • 240 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Vepřové plátky naklepeme, osolíme a opepříme. V kastrolu vhodném do trouby rozpálíme sádlo a plátky na něm opečeme z obou stran dozlatova. Přisypeme cibuli nakrájenou na měsíčky a také posekaný česnek. Když začne cibule růžovět, nalijeme do kastrolu ohřáté pivo, ve kterém jsme vidličkou rozkvedlali hořčici. Přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 130 st. C. Necháme pomalu péct 2 hodiny.

2
Hotovo

Mezitím si oloupeme a pokrájíme brambory a mrkev. Maso obrátíme, podlijeme vývarem, nasypeme k němu brambory s mrkví, osolíme a posypeme drceným kmínem. Promícháme je, opět přikryjeme pokličkou a pečeme další hodinu. Asi 15 minut před skončením programu vhodíme máslo.

3
Hotovo

Pak pokličku sejmeme, brambory s mrkví promícháme, teplotu nastavíme na 150 st. C a ještě 15 minut pečeme. Pak podáváme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Makový dort bez lepku
předchozí
Makový dort bez lepku

Přidejte svůj komentář