Ingredience
- 3 plátky vepřová plec
- 300 ml světlé pivo
- 150 ml masový vývar
- 30 g máslo
- 6 brambory
- 6 stroužků česnek
- 2 cibule
- 2 lžíce plnotučná hořčice
- sůl
- drcený kmín
- pepř
- 1 lžíce sádlo
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Vepřové plátky naklepeme, osolíme a opepříme. V kastrolu vhodném do trouby rozpálíme sádlo a plátky na něm opečeme z obou stran dozlatova. Přisypeme cibuli nakrájenou na měsíčky a také posekaný česnek. Když začne cibule růžovět, nalijeme do kastrolu ohřáté pivo, ve kterém jsme vidličkou rozkvedlali hořčici. Přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 130 st. C. Necháme pomalu péct 2 hodiny. |
2 Hotovo | Mezitím si oloupeme a pokrájíme brambory a mrkev. Maso obrátíme, podlijeme vývarem, nasypeme k němu brambory s mrkví, osolíme a posypeme drceným kmínem. Promícháme je, opět přikryjeme pokličkou a pečeme další hodinu. Asi 15 minut před skončením programu vhodíme máslo. |
3 Hotovo | Pak pokličku sejmeme, brambory s mrkví promícháme, teplotu nastavíme na 150 st. C a ještě 15 minut pečeme. Pak podáváme. |