0 0
Vepřové sádlo se škvarky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

1000 g vepřové sádlo hřbetní, řemenové
100 g měkký farmářský uzený špek
sůl
kmín

Vepřové sádlo se škvarky

Na škvaření používáme hřbetní sádlo.

  • 120 min
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Sádlo očistíme a před krájením jej uchováme aspoň dvě hodiny v lednici, budou se pak líp krájet. Sádlo i špek nakrájíme na malé kostičky cca 2x2 cm. Nasypeme do většího kastrolu se silnějším dnem. Podlijeme troškou vody, osolíme, okmínujeme a zapneme na vysokou teplotu. Když se voda vypaří a sádlo začne pouště tuk, teplotu zmírníme a při mírné teplotě zvolna škvaříme. Teplota by neměla převýšit 120 st. C.

2
Hotovo

Občas promícháme. Když přestane pěnit a škvarečky začnou být matné, neprůhledné a padají ke dnu, je hotovo. Až přestane pěnit, precedíme do vyvařených skleniček. Dobře zavíčkujeme, sádlo rádo chytá jiné vůně. Ztuhlé sádlo má být bílé a švarečky zlatavé.

3
Hotovo

Pokud by v té době škvarky ještě nebyly zlaté, slijeme sádlo, ale trochu ho necháme ve škvarečkách. Kápneme k nim trochu mléka a ještě chvíli při mírné teplotě škvaříme, až dosáhneme požadované barvy.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Vepřové kotletky v houbové omáčce
další
Špekové knedlíky
předchozí
Vepřové kotletky v houbové omáčce
další
Špekové knedlíky

Přidejte svůj komentář