0 0
Vepřový guláš

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
800 g vepřová plec
600 g cibule
3 kuličky nové koření
3 stroužky česnek
1 lžíce sladká paprika
1 lžíce uzená paprika
2 lžíce hladká mouka
2 lžíce máslo
2 ks bobkový list
1 kostka bio kuřecí bujón
1 lžíce rajčatový protlak
1 lžíce majoránka
1 lžička drcený kmín
0,75 lžíce pálivá paprika
sůl
řepkový olej
pórek zelená část

Vepřový guláš

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Masožrout

Není guláš jako guláš. Gulyas
v Maďarsku je polévka. Náš guláš by Maďaři nejspíš pojmenovali "pörkölt".

  • 130 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Ve velkém kastrolu rozehřejeme olej a přihodíme posekanou cibuli. Za častého míchání necháme zezlátnout a poté přidáme maso nakrájené na kostky. Při silné teplotě opékáme a často mícháme, aby maso pustilo šťávu a zatáhlo se. Když začne syčet a barvit se dozlatava, zasypeme paprikou a kmínem, stáhneme teplotu a ještě chviličku restujeme. Pak přilijeme půl litr horké vody s rozpuštěným bujónem, přihodíme bobkový list a nové koření, přiklopíme pokličkou a dusíme, až se voda téměř vypaří.

2
Hotovo

Poté dolijeme zase půl litr horké vody opět dusíme. Takto to opakujeme až je maso měkké. V mezičase si připravíme z másla a hladké mouky voňavou zlatavou jíšku. K měkkému masu přilijeme opět horkou vodu a zahustíme jí zchladlou jíškou. Ochutíme rajčatovým protlakem, majoránkou a prolisovaným česnekem. Dle chuti dosolíme a ještě pár minut povaříme, aby omáčka zhoustla.

3
Hotovo

Podáváme s chlebem, posypaný s jemně nakrájeným pórkem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Vdolky
další
Biskupský chlebíček
předchozí
Vdolky
další
Biskupský chlebíček

Přidejte svůj komentář