Ingredience
- 800 g vepřová plec
- 600 g cibule
- 3 kuličky nové koření
- 3 stroužky česnek
- 1 lžíce sladká paprika
- 1 lžíce uzená paprika
- 2 lžíce hladká mouka
- 2 lžíce máslo
- 2 ks bobkový list
- 1 kostka bio kuřecí bujón
- 1 lžíce rajčatový protlak
- 1 lžíce majoránka
- 1 lžička drcený kmín
- 0,75 lžíce pálivá paprika
- sůl
- řepkový olej
- pórek zelená část
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Ve velkém kastrolu rozehřejeme olej a přihodíme posekanou cibuli. Za častého míchání necháme zezlátnout a poté přidáme maso nakrájené na kostky. Při silné teplotě opékáme a často mícháme, aby maso pustilo šťávu a zatáhlo se. Když začne syčet a barvit se dozlatava, zasypeme paprikou a kmínem, stáhneme teplotu a ještě chviličku restujeme. Pak přilijeme půl litr horké vody s rozpuštěným bujónem, přihodíme bobkový list a nové koření, přiklopíme pokličkou a dusíme, až se voda téměř vypaří. |
2 Hotovo | Poté dolijeme zase půl litr horké vody opět dusíme. Takto to opakujeme až je maso měkké. V mezičase si připravíme z másla a hladké mouky voňavou zlatavou jíšku. K měkkému masu přilijeme opět horkou vodu a zahustíme jí zchladlou jíškou. Ochutíme rajčatovým protlakem, majoránkou a prolisovaným česnekem. Dle chuti dosolíme a ještě pár minut povaříme, aby omáčka zhoustla. |
3 Hotovo | Podáváme s chlebem, posypaný s jemně nakrájeným pórkem. |