Ingredience
- 800 g vepřové masoplecko nebo krkovice
- cca 750 ml drůbeží vývar
- 30 g rajský protlak
- 4 cibulevětší
- 4 stroužky česnek
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 lžíce uzená paprika
- 1 lžíce sladká paprika
- 1 lžička pálivá paprika
- 3 kuličky nové koření
- 2 ks bobkový list
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olej
Jíška
- 30 g máslo
- 2 lžíce hladká mouka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Z masa odstraníme část tučných kousků a nakrájíme na kostky. Cibuli posekáme nadrobno a česnek rozmáčkneme plochou nože a nasekáme. Papriky omyjeme a zbavíme semínek. Potom je rozkrájíme na proužky. |
2 Hotovo | V kastrolu rozehřejeme olej a cibuli na něm za častého míchání orestujeme dozlatova. Potom přisypeme i česnek a ještě chvilku opékáme. Přidáme protlak a zarestujeme. Potom přihodíme i kousky masa a opékáme, až se zatáhne. Stále mícháme, aby se nám základ nepřipálil. |
3 Hotovo | Zasypeme paprikou, promícháme a zalijeme polovinou horkého vývaru. Vložíme bobkový list a nové koření, ideálně v uzavřeném čajovém sítku a osolíme. Přiklopíme pokličkou a zvolna dusíme. Občas promícháme a případně dolijeme vývar. |
4 Hotovo | Z másla a hladké mouky připravíme zlatavou jíšku. Když už je maso skoro měkké, vmícháme k němu jíšku, přidáme papriky a ještě asi 15 minut povaříme. |
5 Hotovo | Podáváme s chlebem. |
2 komentářů Schovat komentáře
Škoda, že se mi nezobrazuje celý recept.
Jejda, děkuji za upozornění. Už jsem chybku napravila 🙂