• Snědeno.cz
  • Maso
  • Vepřový plátek s bramborovou kaší a zelenými fazolkami
0 0
Vepřový plátek s bramborovou kaší a zelenými fazolkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Plátky
3 ks vepřové řízky
3 lžíce hladká mouka
1/2 lžičky kukuřičný škrob
1/2 lžičky lahůdkové sušené droždí
1/2 lžičky zeleninový bio bujon sypký
sůl
mletý pepř
Bramborová kaše
5 ks brambory
cca 1,5 dl mléko
20 g máslo
sůl
Fazolky
150 g mražené fazolky
3 plátky sušená šunka
2 stroužky česnek
sůl
mletý pepř
citrónová šťáva
olivový olej

Vepřový plátek s bramborovou kaší a zelenými fazolkami

Trendy:
  • Masožrout

Fazolky se pyšní vysokým obsahem vlákniny.

  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Plátky

  • Bramborová kaše

  • Fazolky

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory oloupeme, rozčtvrtíme, zalijeme vodou a uvaříme v osolené vodě doměkka.

2
Hotovo

Maso klouby prstů pomačkáme, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a z obou stran obalíme v hladké mouce.

3
Hotovo

Fazolky propláchneme studenou vodou, zalijeme vroucí vodou, osolíme a povaříme asi 8-10 minut.

4
Hotovo

Na grilovací pánev kápneme trochu oleje, rozpálíme a z obou stran plátky opečeme dozlatova. Z každé strany asi 5 minut. Potom je vyjmeme a zabalíme na pár minutek do alobalu. Výpek na pánvi zalijeme trošičkou vývaru nebo vody a promícháme vařečkou. Pokud nemáme vývar, přidáme trochu sypkého bujonu a rozmícháme. Ve skleničce rozpustíme Gustin s deckou vody a lahůdkovým droždím a vlijeme do pánve. Povaříme minutku do zhoustnutí. Šťávu použijeme na přelití plátků a kaše.

5
Hotovo

Na pánvičku kápneme olivový olej a orestujeme na něm na kostičky nakrájenou šunku a na plátky nakrájený česnek. Z hotových fazolek slijeme vodu a necháme na cedníku okapat. Potom přidáme k šunce a chvilku restujeme. Osolíme, opepříme a úplně nakonec ochutíme trochou citrónové šťávy.

6
Hotovo

Z uvařených brambor slijeme vodu, přidáme máslo a rozšťoucháme. Ohřejeme mléko a přiléváme k bramborám. Stále šťoucháme a ředíme do požadované konzistence.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Smažené brokolicové nočky
další
Polévka z řapíkatého celeru
předchozí
Smažené brokolicové nočky
další
Polévka z řapíkatého celeru

Přidejte svůj komentář