Ingredience
Plátky
- 3 ks vepřové řízky
- 3 lžíce hladká mouka
- 1/2 lžičky kukuřičný škrob
- 1/2 lžičky lahůdkové sušené droždí
- 1/2 lžičky zeleninový bio bujon sypký
- sůl
- mletý pepř
Bramborová kaše
- 5 ks brambory
- cca 1,5 dl mléko
- 20 g máslo
- sůl
Fazolky
- 150 g mražené fazolky
- 3 plátky sušená šunka
- 2 stroužky česnek
- sůl
- mletý pepř
- citrónová šťáva
- olivový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Brambory oloupeme, rozčtvrtíme, zalijeme vodou a uvaříme v osolené vodě doměkka. |
2 Hotovo | Maso klouby prstů pomačkáme, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a z obou stran obalíme v hladké mouce. |
3 Hotovo | Fazolky propláchneme studenou vodou, zalijeme vroucí vodou, osolíme a povaříme asi 8-10 minut. |
4 Hotovo | Na grilovací pánev kápneme trochu oleje, rozpálíme a z obou stran plátky opečeme dozlatova. Z každé strany asi 5 minut. Potom je vyjmeme a zabalíme na pár minutek do alobalu. Výpek na pánvi zalijeme trošičkou vývaru nebo vody a promícháme vařečkou. Pokud nemáme vývar, přidáme trochu sypkého bujonu a rozmícháme. Ve skleničce rozpustíme Gustin s deckou vody a lahůdkovým droždím a vlijeme do pánve. Povaříme minutku do zhoustnutí. Šťávu použijeme na přelití plátků a kaše. |
5 Hotovo | Na pánvičku kápneme olivový olej a orestujeme na něm na kostičky nakrájenou šunku a na plátky nakrájený česnek. Z hotových fazolek slijeme vodu a necháme na cedníku okapat. Potom přidáme k šunce a chvilku restujeme. Osolíme, opepříme a úplně nakonec ochutíme trochou citrónové šťávy. |
6 Hotovo | Z uvařených brambor slijeme vodu, přidáme máslo a rozšťoucháme. Ohřejeme mléko a přiléváme k bramborám. Stále šťoucháme a ředíme do požadované konzistence. |